Naturen står för notan

RomPratade med fiskaren på ön. Aldrig varit så dåligt. Ingen sik, ingen abborre, ingen ål, ingen torsk. Bara en enda strömming i näten idag.  Alltså, det här är inte kul. Det går fort nu. Allt fler forskarröster ropar allt högre: ”Förlusten av biologisk mångfald sker nu i sådan takt att det har blivit det allvarligaste hotet mot livet på jorden. Frågan är om vi hör ropen? Och om vi gör det, vad är vi då beredda att göra? Har du gjort vad du kan? 

Läser att antalet sjöfåglar på jorden har minskat med 70 procent på 50 år. Läser att det till varje enskild Bitcoin-transaktion används 300 kilowattimmar. Det räcker till att driva 36 000 vattenkokare. På ett enda år går det åt datorkraft som drar 30 miljarder kilowattimmar för att verifiera alla transaktioner med kryptovalutan (elproduktionen från tio kärnkraftsreaktorer!!!). Bitcoin är en katastrof för naturen.

Bitcoinfesten fortsätter skriver Veckans Affärer. Vems fest! Bröderna Winklevoss?  De är först ut med att bli miljardärer på sin investering i Bitcoin. Naturen står för hela notan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.